HOMEPAGE

rob h. b. van der kamp

QUO VADISAardig van u om de moeite te nemen deze site te bekijken.
Maar waarom maakt iemand nu een website? Ik denk dat het dezelfde redenen zijn, die ook ten grondslag liggen aan een (auto)biografie.
Persoonlijk vind ik het leuk om interessante zaken met anderen te delen. Zo wil ik bijvoorbeeld graag vertellen over wat mij zoal bezig houdt. Het is natuurlijk beslist geen volledige opsomming van alles waar ik mee bezig ben, maar het geeft een redelijk beeld. Ook de ruimte die je van de provider krijgt toegewezen, is een zeer beperkende factor. Maar ik denk dat u zo toch wel een redelijk beeld zult krijgen. In elk geval hoop ik dat het u mag boeien.
De twee etsen op deze pagina zijn overgenomen uit "De Zeilsport" van wijlen H.C.A. van Kampen.
Hij was - postuum - mijn grote leermeester in de zeilerij!
Voorschip


=[]=[]=[]=


wrikkende jol
"Quo Vadis?" is de in het Latijn gestelde vraag: "Waarheen gaat gij?"
Deze woorden zijn ontleend aan het beroemde boek van de Poolse schrijver; Henryk Sienkiewicz (1846 - 1916).
Petrus, die het door keizer Nero in brand gestoken Rome ontvlucht is, staat op een heuvel en ziet neer op de brandende stad. Hij verkeert in tweestrijd; met de vluchtende menigte meegaan, of terugkeren naar de brandende hel. Hij krijgt dan een visioen, waarin hij Christus ziet verschijnen en hij vraagt Hem; "Quo vadis, Domine?" (Heer, waarheen gaat Gij?) Dan verandert de gestalte van Christus in die van de gekruisigde Heer en Petrus gaat terug naar Rome, zijn einde tegemoet.

Zo somber als het hier lijkt, bedoel ik het niet. Maar gaat het in het leven niet vaak net zo? Lang niet iedereen bereikt datgene wat hij voor ogen heeft.
Gezondheid is bijvoorbeeld een beperkende factor. Geldgebrek ook, of gebrek
aan mogelijkheden.
In engere zin; een zeezeiler vaart uit en weet meestal precies waarheen hij wil, maar de omstandigheden kunnen behoorlijk tegen zitten en soms is de plaats van aankomst niet de plaats van bestemming. Vandaar de naam van mijn boot en het motto van deze website...


=[]=[]=[]=


De diverse pagina's van deze site bestaan voornamelijk uit foto's en die vergen nu eenmaal grote gegevensbestanden. Om die binnen te krijgen over een telefoonlijn zult U geduld moeten hebben, soms zelfs heel erg veel geduld...
Daar ben ik me volledig van bewust, maar ik wilde de kwaliteit geen geweld aandoen door kleine bestanden te gebruiken en de plaatjes dan "op te blazen". Dit gaat ten koste van de kwaliteit en dat vind ik onaanvaardbaar.
Een mogelijkheid is het gebruik van z.g. "thumbnails". Maar mijn eigen ervaring heeft mij geleerd, dat ik er dan 3 of 4 aanklik en daarna het wachten gewoon beu ben en de rest niet meer goed bekijk. De foto's zijn slechts tot hun uiteindelijke grootte op het scherm gescanned, direct van het negatief. Hierdoor zijn de bestanden niet groter dan absoluut noodzakelijk is. Alle foto's komen binnen; mocht er een plaat achter blijven of het bekende rechthoekje-met-kruis zich in het vak nestelen, dan kunt U gewoon een keer op de "refresh"- of "vernieuwen"-knop klikken. De al binnen gehaalde bestanden blijven in de pc en de achterblijvers komen er dan wel door.
Aan de zijkant bevindt zich een keuzemenu. De knoppen die U daarop ziet kunnen aangeklikt worden. U belandt dan vanzelf op de desbetreffende pagina's.
Ik wens u veel genoegen.
poes Astrid


*****

U bent bezoeker nummer:           En de tijd is:  klok


world

[ Sign my Guestbook] - [Read my Guestbook ]
[Guestbook by TheGuestBook.com]Search for

Laatst bijgewerkt op 10 december 2003 door: